AVL DITEST

AVL este cea mai mare companie independentă de dezvoltare, simulare și testare a motoarelor hibride sau cu combustie, transmisiei, acționarilor electrice, bateriilor și a software-lui pentru autoturisme, camioane și motoare mari.

 AVL acționează în următoarele domenii de activitate:

  1. Dezvoltarea sistemelor de propulsie: AVL dezvoltă și îmbunătățește toate tipurile de sisteme de propulsie și este un partener competent pentru industria motoarelor și a autovehiculelor.

  2. Simulare:  AVL dezvoltă și comercializează metodele de simulare necesare dezvoltării.

  3. Sisteme de instrumentație și testare a motorului: Produsele din această zonă de activitate cuprind toate instrumentele și sistemele necesare pentru testarea motorului și a vehiculelor.

AVL DITEST echipează garajele și centrele de inspecție a autovehiculelor cu sisteme de testare și echipamente de diagnosticare. Filozofia corporativă se bazează pe pretenția pentru leadership tehnologic și de calitate, servicii perfecte și prezență globală. Succesul produselor în peste 50 de țări este dovada implementării coerente a acestei filosofii.

AVL DITEST, fondată în 1999, este o companie a Grupului AVL, cea mai mare întreprindere privată din lume, angajată în dezvoltarea de motoare, sisteme de măsurare și testare care se pot baza pe know-how-ul de inginerie auto acumulat in mai mult de 50 de ani de dezvoltare.

De la diagnosticarea standard a mașinilor de familie la datele telemetrice în cursele de Formula 1 - analiza electronică a datelor motorului - sau diagnosticarea vehiculelor pe scurt - determină rutina zilnică a industriei de servicii auto.

Evoluția AVL DITEST, experții austrieci în echipamentele de testare a vehiculelor înființata în 1999, se spune că stabilesc standardele de inginerie în Europa. Producătorii renumiți de autovehicule, cum ar fi VW, BMW, Jaguar , Land Rover sau grupul Daimler, își pun încrederea în know-how-ul tehnic de la Graz. Domeniile importante de activitate ale AVL DITEST, pe lângă diagnosticarea vehiculelor, sunt ingineria de măsurare și analiza gazelor de eșapament. În acest context, se face referire la clienți precum organizațiile europene de inspecție a vehiculelor TÜV și DEKRA și omologul lor japonez NAVI. Odata cu aparitia vehiculelor hibride si electrice, pentru o muncă sigură pe aceste vehicule ,  compania AVL Group a devenit un pionier în ingineria de măsurare de înaltă tensiune , definind starea de siguranta cu HV Safety 2000.