Hpa-Faip

Hpa-Faip,  membra a grupului industrial NEXION, este un furnizor complet de echipamente de garaj, cu specializare complexa ,de la inginerie mecanică până la automatizarea sistemelor si dezvoltarea software-ului propriu.

Angajamentul Hpa-Faip constă în dezvoltarea în întregime a potențialului care stă în competențele tehnologice, experiența și dedicarea echipei sale competente de ingineri, în strânsă cooperare cu partenerii comerciali care acoperă majoritatea piețelor mondiale.

Pozitia de leader pe piața italiană a fost confirmata și consolidata de-a lungul anilor prin expansiunea pe pietele internationale.

Investițiile susținute în tehnologie au avut ca scop inovarea și actualizarea tuturor liniilor de produse, cu accent pe echipamente pentru reglarea geometriei directiei, masini de echilibrat si masini pentru schimbat anvelope. Din caracterul complementar al celor două firme initiale s-a fondat  un operator complet nou în industria echipamentelor de service .

Din 1928, de cand antreprenorul danez, Hans Peter Andersen a infiintat compania, aceasta a fost deja o prezență semnificativă în sectorul echipamentelor de testare a vehiculelor.

De atunci și în cursul celor peste 80 de ani, marca HPA (inițialele denumirii fondatorului) a câștigat o experiență în domeniul diagnosticării vehiculelor, care este probabil unică în industrie.

Dat fiind că electronica și tehnologia informației au accelerat ritmul de dezvoltare în sectorul industrial , Simpesfaip a fost gata să interpreteze într-o manieră modernă poziția tradițională de lider a HPA

SIMPESFAIP a fost creat în aprilie 1995; născut din fuziunea dintre Simpes, lider pe piata italiana prin produsele electronice cu brandul HPA, și FAIP, un producător puternic de echipamente electro-mecanice.